Opastetut retket 2019

KOLME VUOSIKYMMENTÄ MATKAILUOPPAIDEN TOIMINTAA KUUSAMOSSA

 Opastetut kierrokset Kuusamossa vuonna 2019 asiakkaan bussilla.

 1. Kaupunkikierros

Kesto 2 h. Toteutus ympäri vuoden. Hinta 80 e.

 Kierros kaupungin keskustassa ja lähialueilla. Käyntikohteet (2-3/kierros) asiakkaan valinnan mukaan: Matkailu- ja luontokeskus Karhuntassu, Pyhän Ristin kirkko, Kuusamon Uistimen kahvio ja tehtaanmyymälä, keramiikkapaja Bjarmia, Porkkatörmän näyttelytilan pienoismalli sotia edeltävästä Kuusamosta, Kuusamotalo, kotiseutumuseo, Riipisen riista- ja matkamuistomyymälä, jossa myös ilmainen pienoismallinäyttely Rukan ja Kuusamon matkailukohteista ja Kuusamon Juuston Paimenpoika-tehtaanmyymälä.

 2. Rukan kierros

Kesto 2 h. Toteutus ympäri vuoden. Hinta 80 e

 Tutustuminen Rukan ympärivuotiseen matkailukeskukseen. Rukan kehitys 60 vuodessa kansainväliseksi ympärivuotiseksi matkailukeskukseksi. Ajomatkan pituus Kuusamon keskustasta edestakaisin noin 60 km.

 3. Oulanka ja Kiutaköngäs

Kesto 4 h. Toteutus 1.6. - 30.9. Hinta 140 e.

 Retki Rukan matkailukeskuksen ja Käylän kautta Oulangan kansallispuistoon ja luontokeskukseen ja patikointia noin kilometri Kiutakönkään putoukselle. Talviaikaan sään mukaisin rajoituksin. Alueella on uusi, esteettömän liikkumisen nuotiopaikka. Ajomatkan pituus yhteensä noin 120 km.

 4. Juuman koski- ja kanjonikierros

Kesto 6 h. Toteutus 1.6. - 30.9. Hinta 200 e.

 Retki Pohjois-Kuusamon Juumaan. Patikointi Kitkajoen vartta Karhunkierrosta Jyrävän putoukselle yhteensä noin 7  kilometriä. Reitillä on riippusilta ja neljä koskea: Niskakoski, Myllykoski, jossa entisöity mylly, Aallokkokoski ja Jyrävä, jossa yhdeksän metriä suoraan alas ryöppyävä putous. Ajomatkaa edestakaisin100 km.

 5. Korouoman rotkolaakso, Taidekeskus Pentik Timisjärvi, Pentik-mäki ja Korpihilla Posiolla

Kesto 8h. Toteutus 1.6. - 1.9. Hinta 260 e.

 Korouoman rotkolaakso ja korkeat kalliojyrkänteet muodostavat jylhän, syvimmillään 130 metriä syvän kanjonin. Korouoman lähellä sijaitseva Timisjärven taidekeskus on avattu v. 2015. Pentik-mäen kulttuurikeskuksessa on keramiikkatehtaan myymälän lisäksi mm. kansainvälinen kahvikuppimuseo, Muistoja maalta-näyttely, Anu Pentik-galleria. Korpihilla on yhden naisen, Ritva Kokon, toteutunut unelma, maalaispuoti ja vanhan ajan tunnelmallinen kahvisalonki, josta saa Lapin marjoista ja yrteistä tehtyjä herkkuja. Ajomatkaa Kuusamosta tulee yhteensä noin 220 km.

 6. Kuusamon Salpalinja ja Lahtelan - Vanttajan polku

Kesto 3 h. Toteutus 1.6. - 30.9. Hinta 110 e.

 Polulla esitellään 1920-luvulla Vanttajassa toimineen tukinsiirtolaitoksen vaiheita sekä sotavuosien 1941 - 1944 varustelutöiden puolustuslinjan kohteita, joita on entisöity sota-aikaisen linnoitusohjesäännön mukaan. Salpalinjalla kulkevan polun pituus on n. 4,5 km. Polun alkuun matkaa Karhuntassusta noin 13 km.  

 7. Historiapolku ja Kirkkosaaren kävelykierros

Kesto 2h. Toteutus 1.6. – 30.9. Hinta 80 e.

 Kaupungin keskustassa Historiapolun ja Kirkkosaaren kävelykierros. Polun varrella on opastetauluja, joissa tietoiskuin kerrotaan alueen elämästä ja historiasta. Oppaan johdolla Kelanrannan, Kirkkosaaren ja Kuusamojärven rantamaiseman historia ja nykypäivä saa uutta eloa tietojen ja tarinoiden kerronnan myötä.  Kävelykierroksen kulttuurimatkaa kertyy noin 1,5 km ja sopii kaikille ikäryhmille.

8. Visenttipuisto, Ervastin Lomat

Kesto 4h. Toteutus 10.6. - 30.9. Hinta 140 e.

Muojärven rannalla Kuusamon Kylmälässä tutustutaan Ervastin Lomat -matkailuyrityksen Visenttipuiston visentteihin, euroopanbiisoneihin. Eläimet on tuotu Ruotsista Kuusamon ystävyyskunnan Avestan Visenttipuistosta. Visentti on uhanalainen, suurin Euroopassa elävä maaeläin. Ajomatka edestakaisin n. 60 km. Pääsymaksu 8e/aik., 4e/lapsi. Bussiryhmät 6e/3e, väh. 20 henkilöä.